Pruimen behoren ook tot ons eigen Belgisch fruit. De kleur van deze kleine steenvruchten varieert van blauwzwart naar rood, tot geel (wit).
Goed voor je lichaam
Pruimen kan je met of zonder schil eten en hebben een zachte, zoete smaak. Ze hebben ook een hoge voedingswaarde. Ze bevatten kalk, magnesium, vitamine A, ijzer, kalium en vezels. Ze bevorderen de darmwerking en beschermen tegen hart- en vaatziekten. Ook zijn ze een prima remedie tegen stress.
Bewaartip
Wanneer je de pruimen in de koelkast bewaart kan je deze best na enkele dagen opeten. Zo niet, gaat de smaak verloren. Pruimen die wij je in de fruitmand bezorgen kan je ook best de eerste dagen opeten. De vruchten kan je ook invriezen, maar ontpit je dan best eerst. De pit kan namelijk voor een bittere bijsmaak zorgen.
Teelt
De vrucht groeit aan bomen tussen 3 en 7 meter hoog en de grootste aanvoer van de vrucht vindt plaats tussen juli en september. Ze vallen vanzelf uit de boom wanneer ze rijp zijn.
Ook een gezonde snack op het werk? Probeer het uit met een proefkorf!
- 5, 8 of 10 kg fruit
- Fruit voor 1 week
- 8 soorten van het beste fruit
- Beslis erna pas of je verder gaat